В уряді працюють над оптимізацією оплати праці держслужбовців

В уряді працюють над оптимізацією оплати праці держслужбовців

Укрінформ
Уряд доручив міністру Кабінету Міністрів Олегу Немчінову продовжувати напрацьовувати пропозиції щодо реформування оплати праці державних службовців попри те, що нині Україна бореться із російськими загарбниками на своїй території.

Про це урядовець сказав у неділю під час телемарафону, передає Укрінформ.

«Треба завершувати реформу оплати праці держслужбовців. Тому уряд доручив мені сформувати робочу групу. Ми вже двічі збиралися в цьому напрямку. Дуже конструктивна позиція Міністерства фінансів, яке запропонувало своє бачення. Основна ідея в тому, щоб забезпечити гідний рівень оплати праці для тих державних службовців, які продовжують виконувати свої обов’язки , щоб перемінна в фонді оплати праці, яка зараз закривається цільовими надбавками та преміальним фондом, зменшувалася, а та частина, яка є сталою, за виконання своїх обов’язків, була прив’язана до виконання конкретних завдань», - сказав Немчінов.

За його словами, із початком повномасштабного вторгнення росії на території України влада максимально скоротила всі видатки державного апарату. Йдеться не тільки про Секретаріат КМУ, Апарат Верховної Ради чи Офісу Президента, а й державну сферу загалом.

Читайте також: Медики продовжують отримувати підвищену зарплатню і на захоплених територіях - Ляшко

«Спочатку це стосувалося видатків розвитку, закупівлі певного обладнання, ремонтних робіт. Другий етап - це було питання фонду заробітної плати , тому що у перші місяці багато держслужбовців з об'єктивних причин знаходилися в режимі простою, частина взагалі змушена була залишити території України, передовсім це стосується жінок із дітьми. Більшість з них фактично повернулися до виконання обов'язків , частина вирішила розірвати трудові відносини із державою. І ми розуміємо, із чим це пов'язано», - додав урядовець.

Водночас Немчінов наголосив на тому, що нині держава перебуває на етапі оптимізації видатків, адже пріоритетом є оборонний комплекс і питання оплати праці для військовослужбовців та сектор безпеки.

Міністр КМУ також визнав, що загалом реформа держуправління поставлена на паузу, тому що як і будь-яка реформа під час війни є достатньо серйозним викликом. Але в рамках ініціативи Президента United24, одна з робочих груп, яка напрацьовувала пропозиції до плану відновлення країни, запропонувала своє бачення подальшої ситуації, яке частково перегукується із тим, що здійснювалося в Україні в 2016 році, але є й певні новації, пов'язані з воєнним станом та бойовими діями , які відбуваються.

Читайте також: Херсонобленерго не зможе виплачувати зарплату працівникам

«Це стосується як загалом конструкції державного управління , мається на увазі структура центральних органів виконавчої влади , взаємовідносин уряду із підлеглими ЦОВВ, питання державної служби , створення певного законодавства, яке врегулює діяльність не тільки держслужбовців, а й службовців органів місцевого самоврядування, можливо виокремить окремі види державної служби », - сказав він та додав, що для реалізації усього задуманого потрібно буде багато законодавчих змін.

Як повідомляв Укрінформ, ще на початку лютого уряд ухвалив зміни до схеми посадових окладів державних службовців різних категорій, тому вони поки що мали зрости на 6%, а в рамках подальшого реформування планувалося подальше збільшення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-