Медики продовжують отримувати підвищену зарплатню і на захоплених територіях - Ляшко

Медики продовжують отримувати підвищену зарплатню і на захоплених територіях - Ляшко

Укрінформ
В Україні продовжує працювати Програма медичних гарантій, з початку повномасштабного вторгнення медзакладам було перераховано понад 50 млрд грн. Також виплачується підвищена зарплата медичним працівникам, в тому числі і тим, які опинилися на тимчасово захоплених територіях.

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ сказав міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

“З початку війни по програмі медичних гарантій перераховано більше 50 млрд грн для того, щоб всі оплати здійснювалися і виплата підвищених заробітних плат, згідно з указом Президента, 13,5 тис. для медсестри та 20 тис. для лікаря продовжувала виплачуватися", - сказав Ляшко.

За його словами, щомісячно на зарплати лікарям та іншим працівникам закладів охорони здоров’я йде в середньому 8 млрд 700 млн, кошти продовжують виплачуватися лікарям, медпрацівникам, які опинилися на територіях, де російська федерація намагається встановити окупаційний режим.

Читайте також: МОЗ надасть додаткове фінансування для виплат заробітної плати лікарям

"Ці кошти доходять до медичних працівників. Але з кожним днем все складніше це робити, оскільки країна-терорист нехтує всіма правилами і конвенціями, в тому числі Женевською, і намагається чинити тиск на медичних працівників, примушуючи до співпраці з окупаційним режимом”, - додав Ляшко.

Як повідомляв Укрінформ, з початку повномасштабного вторгнення російські загарбники зруйнували 122 медичних заклади, пошкодили 817, на тимчасово захопленій території знаходиться 469 закладів охорони здоров'я.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-