Після війни Україна має побудувати нову модель енергетики - Галущенко

Після війни Україна має побудувати нову модель енергетики - Галущенко

Укрінформ
Після завершення війни Україна повинна не відновлювати стару модель енергетики, а побудувати нову, найсучаснішу.

Таким баченням перспективи в інтерв’ю Укрінформу поділився міністр енергетики України Герман Галущенко.

«Хочеться, щоб Україна стала хабом наукової думки у сфері енергетики. Можливостей маса, сьогоднішні технології зовсім інші. Так, як ми жили до 24 лютого, з тими технологіями, жити ми, наші діти та внуки, вже ніколи не будемо», - заявив політик.

У майбутньому, за його словами, треба буде відходити від тої структури енергетичної системи, яка діє сьогодні. Розмови про те, що її треба змінювати, реформувати, відмовлятися від того ж газу, максимально переводити міста, містечка на електроенергію, точаться вже давно. Те ж саме стосується відмови від викопних видів палива, модернізації теплової генерації, втілення в життя всього, що стосується зеленого курсу - green-deal.

Читайте також: Визнання атомної енергетики «зеленою» зміцнить енергобезпеку Європи - Галущенко

Галущенко очікує, щоб Україна стала «майданчиком для симбіозу рішень, найкращих технологій, які є сьогодні у світі в галузі енергетики». Втім, наразі міністерство, фахівці змушені більше опікуватися не далекосяжними планами, але «швидким ремонтом» – підключенням людей до енергозабезпечення, повернення їм можливості отримувати газ і електрику.

Міністр також наголосив на такому важливому аспекті як врахування при реформі енергосектора безпекового фактору. За його словами, розглядаються, зокрема, варіанти прокладання ліній електропередач з урахуванням можливої військової загрози, ракетних ударів.

Нагадаємо, раніше міністр енергетики Герман Галущенко презентував міжнародним партнерам та представникам бізнесу бачення розвитку енергетичної галузі України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-