Конференція з відновлення України -2023 пройде в Лондоні

Конференція з відновлення України -2023 пройде в Лондоні

Укрінформ
Велика Британія буде організатором наступної конференції з відновлення України, яку планується провести 2023 року.

Про це оголосила міністр закордонних справ Великої Британії Елізабет Трасс під час участі в цьогорічній конференції з відновлення України у швейцарському Лугано, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми раді оголосити, що Велика Британія прийме у себе конференцію з відновлення України-2023», - анонсувала міністр.

Вона підкреслила, що її держава та демократична світова спільнота будуть підтримувати Україну попри всі складнощі, чого б це не коштувало. «Це буде новим Планом Маршалла для України, і його мають виконувати самі українці, а ми будемо сприяти негайним інвестиціям і стимулювати економічне зростання», - зазначила вона.

Міністр повідомила, що Велика Британія долучилася до Спільної координаційної групи з реконструкції, Лондон вважає, що ця група має бути відкритою для всіх партнерів – країн і міжнародних організацій. «Ми потребуємо всього вільного світу для підтримки цих зусиль», - підкреслила міністр.

Велика Британія буде неухильно стояти на боці України, вона була лідером у наданні допомоги Україні під час війни та буде лідирувати в підтримці її уряду в його планах з відновлення, пообіцяла Трасс. Вона також підтвердила, що Велика Британія буде лідером у відновленні Київського регіону.

Наразі, за словами політика, влада Великої Британії вивчає, як можна залучити британський бізнес, технологічні компанії та університети до зусиль з відновлення України. Уряд вивчає, як можна використати британське та шотландське право для заохочення інвестицій, а також має намір «використати можливості та силу Лондона та Європейського банку з реконструкції та розвитку (який базується в британській столиці) для того, щоб зробити Україну однією з основних світових локацій для інвестування у 2023 році». Активно вивчаються законодавчі можливості експропріації статків тих, хто причетний для путінської війни, та використання їх для реконструкції.

Україна, на переконання Трасс, має реальні можливості для того, щоб стати місцем для розвитку промисловості, сільського господарства, технологій, стати динамічною економікою.

Велика Британія переконана, що попри всі страждання, Україна вийде з цієї війни сильнішою.

«Президент Зеленський, ви продемонстрували, що Україна є бастіоном свободи та демократії, і нашим обов’язком як ваших друзів і союзників, як представників вільного світу, є зробити все для вашої підтримки», - звернулася вона безпосередньо до українського лідера.

За її словами, «відновлення України після російської агресивної війни стане символом переваги миру та демократії над автократією і покаже путіну, що його намагання зруйнувати Україну лише призвело до появи більш сильної та процвітаючої, більш об’єднаної нації».

Того ж дня, 4 липня, запланована двостороння зустріч Ліз Трасс з прем’єр-міністром України Денисом Шмигалем.

Читайте також: Єврокомісія та ФРН ініціюють восени масштабну конференцію з відновлення України

Конференція в Лугано є п'ятою з питань надання підтримки України. Попередні 4 проходили під гаслами допомоги реформуванню, в тематику нинішньої внесла корективи війна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-