Метінвест частково призупиняє роботу підприємств

Метінвест частково призупиняє роботу підприємств

Укрінформ
У липні Метінвест планує призупинити видобуток на кількох гірничо-збагачувальних комплексах та скоротити роботу «Каметсталі».

Про це повідомляє пресслужба гірничо-металургійної групи компаній «Метінвест», передає Укрінформ.

«Із середини червня Група Метінвест розпочала процес призупинення роботи ГЗК у Кривому Розі. А з 1 липня призупиняє видобуток на двох гірничо-збагачувальних комбінатах у Кривому Розі (Інгулецькому ГЗК і спільному підприємстві Південний ГЗК) та скорочує роботу «Каметсталі» в Кам’янському до однієї домни через логістичні чинники, зростання собівартості виробництва та падіння цін на продукцію. Із середини липня також буде призупинено видобуток на Північному ГЗК», — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що роботу зі зменшеною потужністю продовжить лише Центральний ГЗК.

Як наголошують у компанії, це вимушений захід, який було максимально відтерміновано з 24 лютого.

Головним фактором призупинення роботи є продовження російського вторгнення в Україну, а також ситуація в економіці, яка має тенденцію до погіршення через низку дестабілізуючих факторів, зокрема, зміни у логістиці гірничо-металургійного комплексу та високу вартість перевезень до кінцевого споживача; високу собівартість виробництва металопродукції, що постійно зростає через підвищення цін на енергоносії.

У компанії також посилаються на зовнішні чинники — значне падіння світових цін на чавун і сталь, скорочення попиту на металопродукцію та обсягів споживання залізорудної сировини.

«Враховуючи складну ситуацію та щомісячну тенденцію до погіршення, тільки регулятивна підтримка з боку держави може гарантувати виживання галузі, відновлення роботи підприємств та повернення спроможності галузі тримати економічний фронт. Насамперед йдеться про оптимізацію логістичної складової, а також інші регуляторні рішення, які допоможуть галузі залишитися на плаву», — наголошують у компанії.

Читайте також: Метінвест заявляє про ризик вивезення росіянами 28 тисяч тонн металу з Маріуполя

Як повідомлялося, Група Метінвест звернулася до уряду та Офісу Президента з проханням накласти санкції на російських резидентів, які незаконно захоплюють і перепродають український метал.

Метінвест – міжнародна вертикально інтегрована гірничо-металургійна група компаній, є підрозділом компанії SCM Ріната Ахметова. У структуру групи входять видобувні і металургійні підприємства в Україні, ЄС, Великій Британії та США. За січень-вересень 2021 року виручка Групи становила 13,6 млрд дол.

У 2022 році Група Метінвест мала інвестувати в модернізацію своїх підприємств понад 1,2 млрд доларів.

Фото: Метінвест

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-