Метінвест просить владу накласти санкції на росіян, які крадуть український метал

Метінвест просить владу накласти санкції на росіян, які крадуть український метал

Укрінформ
Група «Метінвест» звернулася до уряду та Офісу Президента з проханням накласти санкції на російських резидентів, які незаконно захоплюють і перепродають український метал.

Про це повідомляє компанія SCM, до якої входить Метінвест, передає Укрінформ.

«Маріупольський металургійний комбінат імені Ілліча (ММК ім. Ілліча) Групи Метінвест звернувся до Кабінету Міністрів та Офісу Президента України з проханням накласти персональні санкції на російських резидентів, які незаконно захоплюють і перепродають український метал», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, від початку російського вторгнення в Маріуполі залишилося близько 145 тисяч тонн металопродукції ММК ім. Ілліча, з них понад 124 тис. тонн на території морського порту. Продукція призначалася для європейських підприємств, проте не була вивезена через війну.

Наприкінці травня судно РМ-3, яке належить ТОВ «УК «Ріка-Море» (рф), із продукцією ММК ім. Ілліча на борту попрямувало з порту Маріуполя до Ростова-на-Дону.

Читайте також: росіяни почали вивозити з Маріуполя крадену сталь і «націоналізують» кораблі

ММК ім. Ілліча звернувся до правоохоронних органів із заявою про вчинення кримінального правопорушення. Підприємство наголошує на відсутності співпраці чи координації з представниками країни-агресора або призначеною нею "адміністрацією", що причетна до вивезення металу до рф.

«ММК ім. Ілліча зауважує, що діяльність названих резидентів рф загрожує національним інтересам, безпеці та економіці України. Підприємство просить уряд та Офіс Президента України ввести санкції проти ТОВ «УК «Ріка-Море», відповідального за викрадення майна, його керівника, а також проти інших фізичних та юридичних осіб, які транспортують, вивантажують, продають або перепродають продукцію, викрадену в ММК ім. Ілліча», - йдеться у заяві.

Зазначається також, що Метінвест докладає всіх можливих законних зусиль для притягнення всіх винних осіб та їхніх спільників до суворої юридичної відповідальності, запевнили у повідомленні.

Як повідомлялося, радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко заявляв, що судно РМ3 класу «Славутич» (порт приписки Астрахань) із вкраденими в Маріуполі 2,5 тис. тонн металопрокату 3 червня увійшло в акваторію російського порту Ростов-на-Дону.

Фото з сайту minprom.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-