В Україні від початку війни арештували майна росіян на ₴31 мільярд

В Україні від початку війни арештували майна росіян на ₴31 мільярд

Укрінформ
З початку повномасштабної війни Бюро економічної безпеки України (БЕБ) ініціювало арешт майна громадян рф на суму близько 31 млрд гривень. Йдеться про майно росіян, які скоїли правопорушення в економічній сфері на території нашої держави.

Про це, як передає Укрінформ, повідомляє Урядовий портал з посиланням на виступ директора БЕБ Вадима Мельника в національному телемарафоні.

«У фокусі посиленої уваги БЕБ — підприємства, власниками яких виступають представники країни-агресора. Вже виявлено багато випадків ухилення від сплати податків. Практично щодня арештовуємо активи й збільшуємо суму на декілька мільйонів. Зараз йдеться про 31 млрд гривень – це вартість арештованого майна росіян, яких підозрюють у цих правопорушеннях», – наголосив Мельник.

Читайте також: В Україні арештували корпоративні права підприємств російського олігарха

Він також висловив сподівання, що незабаром, за рішеннями суду, ці кошти та активи почнуть працювати на користь України.

Як раніше повідомляв Укрінформ, співробітники БЕБ за процесуального керівництва ОГП викрили росіянина, який приховав дохід від надання в оренду комерційної нерухомості в одній з областей. Бюджет України від його діяльності недоотримав майже 19 млн гривень. Зараз суд наклав арешт на банківські рахунки, земельні ділянки та нерухомість цієї особи. Орієнтовна вартість арештованого майна становить близько 1,3 млрд гривень.

Фото: Shutterstock

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-