В Україні арештували корпоративні права підприємств російського олігарха

В Україні арештували корпоративні права підприємств російського олігарха

Укрінформ
Суд наклав арешт на корпоративні права підприємств з виробництва мінеральної води на території України, бенефіціарним власником яких є російський олігарх.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора в Телеграмі, передає Укрінформ.

«За клопотаннями прокурорів Офісу генпрокурора накладено арешт на корпоративні права підприємств, які є одними з найбільших виробників мінеральної води на території України, на загальну суму понад 53,4 млн грн. Це цінні папери та грошові кошти, що є частками статутного капіталу підприємств, бенефіціарним власником яких є російський олігарх», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Арештовані активи рф треба конфісковувати вже зараз - Подоляк

За даними слідства, російський олігарх із бізнесменами шляхом укладання правочинів із продажу корпоративних прав намагалися уникнути можливих негативних наслідків у вигляді запровадження санкцій та застосування заходів примусового вилучення прав власності, передбачених законодавством України.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом легалізації майна, одержаного злочинним шляхом (ч. 3 ст. 209 КК України), здійснюється детективами БЕБ України за оперативного супроводу Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції. Також Офісом генпрокурора організовано взаємодію із Держфінмоніторингом, Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку та Державною податковою службою.

Як повідомляв Укрінформ, раніше суд арештував 23 млн грн коштів підприємства, підконтрольного країні-агресору.

Фото з відкритих джерел

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-