Президент Індонезії закликав зробити все можливе для розблокування експорту зерна з України

Президент Індонезії закликав зробити все можливе для розблокування експорту зерна з України

Відео
Укрінформ
Президент Індонезії Джоко Відодо закликав зробити все можливе для розблокування експорту українських зернових із гарантіями безпеки для всіх зацікавлених сторін.

Про це він заявив за підсумками перемовин з Президентом Володимиром Зеленським у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я передав Президентові Зеленському, що Україна дуже багато важить у глобальній продовольчій безпеці, тому треба зробити все можливе, щоб забезпечити безперешкодний експорт зернових з України і безпекові гарантії усіх зацікавлених сторін, щоб забезпечити експорт також через українські морські порти", - сказав Джоко Відодо.

Він додав, що підтримує зусилля ООН, спрямовані на розблокування експорту українського продовольства.

Читайте також: «Група семи» створила Глобальний альянс з продовольчої безпеки

Як повідомляв Укрінформ, президент Індонезії Джоко Відодо прибув до Києва вранці 29 червня. Під час візиту він відвідав Ірпінь, аби побачити руйнування, спричинені російськими військами, та зустрівся з українським лідером.

Завтра, 30 червня, президент Індонезії відвідає москву, де зустрінеться з путіним.

Унаслідок бойових дій та блокади українських морських портів в Україні виявилися заблокованими більше 20 млн тонн зерна, що були призначені для експорту в межах Всесвітньої продовольчої програми ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-