Шмигаль: Робитимемо все, аби заморожені за кордоном кошти рф були спрямовані на допомогу українцям

Шмигаль: Робитимемо все, аби заморожені за кордоном кошти рф були спрямовані на допомогу українцям

Укрінформ
Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що Україна робитиме все можливе, аби заморожені за кордоном сотні мільярдів доларів російських активів були якнайшвидше спрямовані на допомогу українцям та відбудову нашої держави.

Про це він сказав у вступному слові перед засіданням уряду, повідомляє Укрінформ.

“Ще один крок у напрямку покарання агресора — це конфіскація всіх без винятку російських активів за кордоном, які були заморожені після 24 лютого. Мова йде про сотні мільярдів доларів. Будемо робити все можливе, аби ці заморожені кошти якнайшвидше були спрямовані на допомогу українцям, на відбудову нашої держави після війни”, - сказав Шмигаль.

Він нагадав, що в Канаді вже набули чинності поправки до спеціалізованого закону, які передбачають можливість конфіскації російських активів та використання їх для підтримки України.

“Два місяці тому ми про це говорили у Вашингтоні із віцепрем’єр-міністеркою Канади Христею Фріланд, і зараз ми вдячні канадському уряду за цей важливий жест допомоги Україні. Уряд залучає до цієї надважливої роботи найкращих українських та світових юристів”, - наголосив очільник українського уряду.

Читайте також: Уряд змінить порядок захисту інтересів України у міжнародних судах - Шмигаль

Як повідомляв Укрінформ, 24 червня канадський парламент завершив ратифікацію законодавчих змін, які дають право уряду конфісковувати заморожені санкціями російські кошти.

24 лютого рф розпочала новий етап війни проти України – повномасштабне вторгнення. російські загарбники обстрілюють та бомбардують мирні міста й села, катують і вбивають мирне населення. Сили оборони України чинять запеклий опір російським військам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-