G7 і партнери намагатимуться якнайскоріше відмовитися від викопних енергоносіїв - заява

G7 і партнери намагатимуться якнайскоріше відмовитися від викопних енергоносіїв - заява

Укрінформ
Лідери G7 і низки країн, що розвиваються, домовилися робити кроки в напрямку досягнення кліматичної нейтральності та забезпечення енергетичної безпеки.

Про це йдеться у заяві німецького головування у G7 «Об’єднання зусиль для прискорення чистого та справедливого переходу до кліматичної нейтральності», повідомляє Укрінформ.

Лідери Німеччини, Канади, Великої Британії, США, Франції, Італії, Японії та керівництво Європейського Союзу, а також Аргентини, Індії, Індонезії, Сенегалу, Південної Африки зустрілися в понеділок у німецькому замку Ельмау та домовилися працювати разом, щоб прискорити чистий і справедливий перехід до кліматичної нейтральності, водночас гарантуючи енергетичну безпеку.

«Лише енергетичний перехід та посилені інвестиції в інфраструктуру… відкривають величезні можливості для соціального та економічного розвитку та створення гідних «зелених» та стабільних робочих місць у секторах, які відповідають екологічним умовам», - ідеться у заяві.

Лідери погодилися співпрацювати з особливим акцентом на реформи енергетичної політики, які прискорюють декарбонізацію економік до «чистого нуля», забезпечуючи при цьому загальний доступ до енергії залежно від умов країн.

«Лідери домовилися вивчити варіанти декарбонізації енергетичного комплексу та прискорення переходу від залежності від викопного палива, а також для швидкого поширення чистих та відновлюваних джерел енергії та енергоефективності», - йдеться у документі.

Як пояснюється, це передбачає поступове скорочення споживання вугілля при одночасному збільшенні частки відновлюваної енергії в енергетичному балансі.

Зазначені країни також працюватимуть над мобілізацією інвестицій в інфраструктуру чистої та сталої енергії, у тому числі шляхом широкомасштабної мобілізації приватного капіталу.

Читайте також: Німеччина здатна подолати енергозалежність від рф у найкоротшій перспективі – Шольц

Лідери підтримали Партнерство з переходу на справедливу енергію (JETP), визнавши, що JETP та партнерства для глобальної інфраструктури та інвестицій можуть сприяти досягненню цілей «відкритого та інклюзивного кліматичного клубу». Учасники зустрічі відзначили прогрес, досягнутий у JETP між G7 і Південною Африкою та підкреслили готовність працювати над подібними ініціативами з іншими країнами-партнерами, зокрема Індонезією, Індією, Сенегалом та В’єтнамом для підтримки реформ енергетичної політики.

Вони також підкреслили відданість співпраці з Аргентиною для досягнення кліматичної нейтральності до 2050 року.

Керівників Аргентини, Індії, Індонезії, Сенегалу, Південної Африки запросив на цьогорічний саміт G7 канцлер Німеччини Олаф Шольц.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-