Україна запропонувала постачати до Німеччини електроенергію зі своїх АЕС

Україна запропонувала постачати до Німеччини електроенергію зі своїх АЕС

Укрінформ
Україна запропонувала постачати до Німеччини свою електрику - це допоможе Берліну впоратися з енергетичною кризою, викликаною різким скороченням поставок російського газу.

Про це наголосив міністр енергетики України Герман Галущенко у статті в німецькому виданні Wirtschaftswoche, передає Укрінформ.

Міністр назвав намір Німеччини відмовитися від російських джерел енергії «геракловим завданням», і наголосив, що Київ готовий надати Берліну підтримку.

Читайте також: Україна значно посилить енергобезпеку Європи - Галущенко

Галущенко заявив, що попри війну, українська енергетика продовжує стабільно працювати. Понад 50% електрики в Україні виробляють атомні електростанції, яких у Німеччині майже немає. З 16 березня 2022 року Україна приєдналася до загальноєвропейської енергетичної мережі і може постачати електроенергію на європейський ринок.

Міністр також зазначив, що Україна, особливо її південні регіони, є привабливими з погляду розвитку екологічно чистої енергетики – насамперед сонячної та вітрової. Він висловив сподівання, що тепер, коли Україна набула статусу кандидата в члени Євросоюзу, вона зможе активніше розвивати співпрацю з Європою в цьому напрямку.

Читайте також: Штати допоможуть України пройти майбутній опалювальний сезон - Галущенко

Нагадаємо: Німеччина після аварії на японській АЕС «Фукусіма-1» вирішила відмовитися від атомної енергії як небезпечної. З 19 АЕС, що діяли раніше, залишилося три; всі вони перебувають у процесі виведення з експлуатації. Їх планують вимкнути до кінця 2022 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-