Шмигаль – про кандидатство в ЄС: Ми станемо більш привабливою країною для інвесторів

Шмигаль – про кандидатство в ЄС: Ми станемо більш привабливою країною для інвесторів

Укрінформ
Статус країни-кандидата на входження до Європейського Союзу дасть змогу прискорити трансформацію та відновлення України.

На цьому наголосив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Сьогодні ми розпочинаємо наш важкий, але тепер уже дуже чіткий, дуже конкретний шлях до повноправного членства в Європейському Союзі. Водночас статус кандидата дозволить прискорити трансформацію і відновлення нашої країни. Україна стане учасником багатьох програм та ініціатив ЄС. Нам буде доступна фінансова допомога для країн, які готуються до вступу. Ми станемо більш привабливою країною для інвесторів, у нас будуть діяти зрозумілі для міжнародних компаній правила”, - зазначив очільник уряду.

Він зауважив, що після завершення війни ЄС ставитиметься до відновлення України не як до відбудови третьої країни, а як до інвестування в добробут потенційного майбутнього члена ЄС.

“Ми неодноразово говорили, що Україні не потрібно 10 чи 15 років для того, аби завершити трансформацію нашої держави у повній відповідності до правил ЄС. Ми можемо це зробити набагато швидше. Звичайно, що тут і зараз головне завдання для нас усіх – це наближати нашу перемогу у війні. Нова економічна політика — це надважливий елемент для забезпечення перемоги”, - наголосив Прем’єр-міністр.

На його переконання, український народ заслужив і цей статус, і статус повноправного члена ЄС.

Читайте також: Кандидатство сприятиме новим реформам та масштабному зближенню з ЄС – Шмигаль

“Тисячі найкращих синів і доньок України віддали свої життя за вільну, незалежну, суверенну та європейську Україну. Ніхто не має права забути подвиг українських героїв, які зупинили навалу ворога зі сходу і без перебільшення захистили Європу. Вічна пам'ять їм і слава”, - сказав Шмигаль.

Як повідомлялося, глави держав та урядів Європейського Союзу 23 червня ухвалили рішення про надання Україні статусу країни-кандидата на входження до ЄС.

Фото: КМУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-