СБУ заблокувала активи видобувних компаній російського олігарха на мільярд гривень

СБУ заблокувала активи видобувних компаній російського олігарха на мільярд гривень

Фото
Укрінформ
Служба безпеки України заблокувала активи видобувних компаній російського олігарха на понад 1 мільярд гривень.

Про це СБУ повідомила в Телеграм, передає Укрінформ.

"Служба безпеки припинила діяльність організації, яка займалась незаконним видобутком українських надр у промислових масштабах. Нею керував впливовий російський бізнесмен, якому належала ціла фінансово-промислова група", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що компанія направляла свої мільйонні прибутки на фінансування повномасштабної агресії рф, а також на матеріальне забезпечення окупаційних адміністрацій в Криму та на сході України.

СБУ заблокувала активи видобувних компаній російського олігарха на мільярд гривень / Фото: СБУ

У Київській та Житомирській областях комерційні структури бізнесмена займались масштабним видобутком піску та щебеню без сплати податків до держбюджету.

Також, за даними СБУ, зловмисники причетні до схем рейдерських захоплень спеціалізованих підприємств надровидобувної галузі України.

Крім того, бізнесмен систематично виправдовував російську агресію, заперечував злочини окупантів і підтримував терористичні організації на сході України, а також став засновником однієї з російських компаній разом з так званим «міністром днр», поінформували у спецслужбі.

Читайте також: Суд заарештував вагон-ресторан і 279 картин, що належать Медведчуку

“За матеріалами СБУ накладено арешт на особисте майно російського олігарха, активи підконтрольних підприємств і незаконно видобуті корисні копалини на загальну суму понад 1 млрд грн”, - йдеться в повідомленні.

Наразі триває робота для притягнення до відповідальності організаторів та учасників цієї злочинної діяльності.

Як повідомляв Укрінформ, раніше суд наклав арешт на корпоративні права підприємств з виробництва мінеральної води на території України, бенефіціарним власником яких є російський олігарх.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-