До АРМА передали корпоративні права 11 підприємств росіянина на 65 мільйонів

До АРМА передали корпоративні права 11 підприємств росіянина на 65 мільйонів

Укрінформ
Національному агентству з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА), передано в управління корпоративні права та майно підприємств, які фінансували збройну агресію рф проти України, загальною вартістю в 65 млн грн.

Про це інформує Офіс генерального прокурора у Телеграмі, передає Укрінформ.

"За клопотанням прокурорів Офісу Генерального прокурора накладено арешт та передано в управління АРМА корпоративні права і майно одинадцяти юридичних осіб, об’єкти нерухомості, транспортні засоби та спеціальну техніку на суму понад 65 млн грн", - зазначається у повідомленні.

За даними слідства, бенефеціарний власник підприємств - громадянин рф, організував на території України незаконний видобуток і переробку корисних копалин з експортом їх до країни-агресора.

Читайте також: Арештовані активи рф треба конфісковувати вже зараз - Подоляк

"Він ухилився від сплати податків шляхом заниження ціни на продукцію у податковій звітності. У подальшому, одержані злочинним шляхом грошові кошти виводив та знімав їх на території рф, фінансуючи збройну агресію проти України", - поінформували у відомстві.

Досудове розслідування за фактами незаконного видобування корисних копалин, ухилення від сплати податків, а також легалізації (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом (ч. 3 ст. 240, ч. 3 ст. 212 ч. 3 ст. 209 ККУ), ведуть слідчі Нацполіції.

Як повідомлялося, 17 червня у ДБР поінформували, що активи групи компаній російської "Татнефті" були передані в управління АРМА.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-