Німеччина готується скоротити імпорт російського газу - дефіцит замінить вугілля

Німеччина готується скоротити імпорт російського газу - дефіцит замінить вугілля

Укрінформ
На тлі різкого скорочення постачання росією газу в Європу уряд ФРН планує додаткові заходи із енергетичного убезпечення, а також використання більшої кількості вугілля.

Про це з посиланням на урядові кола повідомляє агентство dpa, передає Укрінформ.

Міністр економіки Німеччини Роберт Габек, стверджують урядовці, планує додаткові заходи щодо зменшення споживання газу для виробництва електроенергії та промисловості та заміни поставок з росії. Наповнення сховищ має бути пріоритетним перед початком зимового сезону.

Уряд виділить мільярдні суми для фінансування заходів. За даними джерела dpa, уряд планує додаткову кредитну лінію в розмірі 15 мільярдів євро через державний банк KfW.

Читайте також: Депутатка Бундестагу закликала до повної зупинки Nord Stream 1

Також планується представити цього літа модель газового аукціону. Це має на меті запропонувати стимули промисловим споживачам газу економити його. Ідея полягає в тому, що промислові споживачі, які можуть обходитися без газу, зменшать споживання в обмін на фінансову компенсацію.

Крім того, очевидно, що для компенсації дефіциту газу буде використовуватися більше вугільних електростанцій. Що особливо важко для «Зеленого» політика Габека.

Читайте також: росія за 100 днів війни отримала €93 мільярди від експорту палива – CREA

У п’ятисторінковому документі, який має у розпорядженні dpa, Габек говорить, що «споживання газу падатиме, більше газу має надходити до сховищ, інакше взимку буде дуже важко».

Політик також запропонував заходи зі скорочення споживання енергії приватними домогосподарствами, наприклад, у тому, що стосується опалення.

Як повідомлялося, російська державна енергетична компанія «Газпром» останніми днями значно скоротила прокачку газу газопроводом «Північний потік-1», виправдовуючи це тим, що компанія Siemens Energy затримала ремонт компресорних турбін. Габек уже назвав цей крок політично мотивованим.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-