Профільний Комітет ВР підтримує законопроєкт про відновлення імпортних податків - Гетманцев

Профільний Комітет ВР підтримує законопроєкт про відновлення імпортних податків - Гетманцев

Укрінформ
Парламентський профільний комітет підтримує законопроєкт про відновлення імпортних податків та сподівається, що невдовзі депутати його проголосують.

Таке сподівання висловив голова Комітету ВРУ з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев в Телеграм-каналі ВРУ, передає Укрінформ.

"Кабінет Міністрів вніс до Верховної Ради законопроєкт про відновлення імпортних податків. Ми цей законопроєкт абсолютно підтримуємо. І я думаю, що найближчим часом проголосуємо його в залі", - сказав Гетманцев.

Він переконаний, що відновлення імпортних податків є нагальним рішенням, оскільки товари вітчизняних виробників наразі коштують дорожче імпортних.

Питання відновлення мита на імпорт також повʼязане з необхідністю наповнення бюджету.

Читайте також: У ЄС запрацювала торговельна платформа для експорту українського зерна

Як повідомлялося, Верховна Рада 24 березня прийняла в цілому законопроєкт, який, зокрема, передбачає звільнення імпорту від ввізного мита та ПДВ.

Минулого тижня Комітет Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики схвалив урядовий законопроєкт №7418, який передбачає повернення мита та ПДВ на імпортні товари, а також скасування пільг при ввезенні автомобілів.

Комітет також вніс у законопроєкт норму, яка надає Кабміну повноваження встановлювати пільгові мита на іноземні товари з країн, які прийняли аналогічне рішення щодо товарів українського експорту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-