Польща розширила можливості страхування ризиків у торгівлі з Україною

Польща розширила можливості страхування ризиків у торгівлі з Україною

Укрінформ
Уряд Польщі прийняв рішення щодо розширення можливостей страхування ризиків у двосторонній торгівлі з Україною - відтепер страхові гарантії надаватимуть через польську державну Корпорацію страхування експортних кредитів (KUKE).

Про це повідомляє Міністерство економіки у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Компанія забезпечує можливість страхування ризику неповернення дебіторської заборгованості в експортних контрактах польських виробників з українськими контрагентами.

Це означає, що польські імпортери отримують державні гарантії покриття ризиків несплати українськими покупцями поставленої продукції.

До кінця року KUKE зможе надати кредитні ліміти на суму 500 мільйонів злотих.

“Російська агресія істотно вплинула на оцінку ризиків у торгових відносинах з Україною. Тому розширення можливостей для страхування є проявом політичної підтримки України і впевненості в економічному відновленні нашої держави”, – зазначила перший віцепремʼєр, міністр економіки Юлія Свириденко.

За її словами, відповідне страхування покриває контракти на постачання продукції, що входить до переліку критичного імпорту. Це широке коло товарів, необхідних для забезпечення Збройних сил України, гуманітарних потреб населення, відновлення виробництва та діяльності бізнесу.

Читайте також: Українські та словацьки митники назвали три кроки, аби збільшити вантажопотік на кордоні

Як повідомляв Укрінформ, 1 червня в Києві відбулися міжурядові консультації України та Польщі за участю прем'єр-міністрів Дениса Шмигаля та Матеуша Моравецького. Уряди України і Польщі після консультацій підписали вісім угод про співпрацю у різних сферах. Зокрема, і Меморандум про розробку інструментів сприяння торгівлі.

У Мінекономіки очікують, що завдяки реалізації меморандуму Україна отримає зростання обсягів торгівлі з Польщею.

За офіційними даними, у 2021 році Польща серед країн Європи посідала перше місце за обсягами торгівлі з Україною (обіг товарів та послуг на суму 10,7 млрд доларів). А за січень-березень він зріс ще на 11%. Саме через Польщу до України надходять стратегічно важливі товари.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-