Українські та словацькі митники назвали три кроки, аби збільшити вантажопотік на кордоні

Українські та словацькі митники назвали три кроки, аби збільшити вантажопотік на кордоні

Фото
Укрінформ
На Закарпатті на спільній зустрічі українські та словацькі митники назвали три кроки, які потрібно зробити для того, аби збільшити та пришвидшити вантажопотік на кордоні України зі Словаччиною.

Про це повідомила у Фейсбуці Державної митниці України, передає Укрінформ.

Зазначається, що збільшення вантажопотоку та спільний митний контроль між державами було предметом для обговорення під час міжнародної зустрічі керівників митних адміністрацій України та Словаччини.

За словами в.о. голови Державної митної служби України В'ячеслава Демченка, є три питання, які потребують якнайшвидшого сприяння та вирішення з боку Словаччини.

"Зокрема, мова йде про реконструкцію пункту пропуску «Ужгород-Вишнє Нємецьке», а саме - виділення окремої смуги для вантажного напрямку на словацькій стороні для першочергового пропуску агропродукції та інших пріоритетних вантажів", - зазначив він.

Читайте також: Україна технічно готова приєднатися до європейської Конвенції про спільний транзит

Також на порядку денному - розбудова пункту пропуску «Соломоново-Чієрна-над-Тісоу» зі словацької сторони.

В Держмитниці повідомили, що наразі там функціонує лише залізничне сполучення, а необхідне й автомобільне для пришвидшення експорту сільськогосподарської продукції до Словаччини і транзитом до країн ЄС.

Зазначається, що також необхідне будівництво та відкриття нового автомобільного пункту пропуску «Паладь Комарівці-Руське».

Як наголосив головний митник, на сьогодні важливим питанням є спрощений механізм оформлення вантажів суміжною стороною та навів приклад про ефективну взаємодію з польськими колегами, де успішно діє спільний контроль.

Читайте також: Вячеслав Демченко, в. о. Голови Державної митної служби України

Учасники зустрічі відмітили належний рівень взаємодії при обміні інформацією між митними адміністраціями України та Словаччини, що дозволяє своєчасно та в повній мірі здійснювати попередження і виявлення митних правопорушень.

Насамкінець конструктивного діалогу сторони домовились у найближчий час зустрітися знову, аби за результатами консультацій з компетентними відомствами обох країн детально обговорити кроки до оптимізації роботи пунктів пропуску та збільшення вантажопотоку на українсько-словацькому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-