У росії через проблеми з імпортом скорочується виробництво помади й туші

У росії через проблеми з імпортом скорочується виробництво помади й туші

Укрінформ
Російські виробники косметики зазнають складнощів із заміною імпортної сировини для виробництва косметики, у тому числі помади та туші для вій, асортимент яких у росії з кінця лютого скоротився на чверть.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє РБК із посиланням на учасників ринку.

Зокрема, член правління російської парфумерно-косметичної асоціації та організатор виставки InterCHARM Ганна Дичева-Смирнова зазначила, що на тлі санкцій та порушення логістики у роздрібних мереж та дистриб'юторів виникли складнощі з постачанням з-за кордону готової косметики та сировини для її виробництва у росії.

Читайте також: З росії йде німецька косметична компанія Wella – росЗМІ

За словами Дичової-Смирнової, російський парфумерно-косметичний ринок входить до десятки найбільших у світі за оборотом і більшу його частину досі займали зарубіжні бренди. На частку імпортної продукції припадало близько 60% ринку, а якщо враховувати локалізоване у росії виробництво, то на частку іноземних брендів припадало 80%, оцінює експерт.

24 лютого росія розпочала новий етап восьмирічної війни проти України – повномасштабний наступ. Ворог здійснює масовані обстріли та бомбардування мирних українських міст та сіл. ЗСУ, Національна гвардія, сили Територіальної оборони та весь український народ завдають великих втрат загарбникам.

Читайте також: Мережа косметики Sephora закриває магазини в Росії

Після початку війни росію було піддано масштабним санкціям з боку світової спільноти, що негативно позначилося на російській економіці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-