Україна запропонувала США угоду про доставку за ленд-лізом скрапленого газу - Foreign Policy

Україна запропонувала США угоду про доставку за ленд-лізом скрапленого газу - Foreign Policy

Укрінформ
Україна запропонувала США угоду про постачання скрапленого природного газу (СПГ) за ленд-лізом, щоб таким чином отримати близько 6 мільярдів кубометрів палива.

Про це повідомляє видання Foreign Policy, передає Укрінформ.

"Українські топменеджери у сфері енергетики пропонують Вашингтону та іншим західним столицям безліч потенційних рішень для забезпечення постачання на майбутню зиму та збільшення внутрішнього виробництва. Це включає забезпечення міжнародного фінансування для закупівлі природного газу у великих експортерів на Близькому Сході та Північній Африці, розробку альтернативних маршрутів поставок та можливу угоду з Вашингтоном про імпорт СПГ із США за ленд-лізом", - йдеться у публікації.

Читайте також: Фон дер Ляєн презентувала план скорочення залежності ЄС від російських енергоносіїв

Зокрема, пропонується, що газ доставлятиметься до Європи і потраплятиме в Україну через трубопровід. При цьому українська сторона планує розрахуватися зі Сполученими Штатами Америки лише після того, як буде збільшено внутрішній видобуток газу.

Читайте також: Німеччина домовилася зі Штатами про закупівлі великих обсягів скрапленого газу

Як повідомлялось, Європейський банк реконструкції та розвитку схвалив кредит до 300 мільйонів євро, щоб допомогти НАК «Нафтогаз України» компенсувати втрату видобутку природного газу після повномасштабного російського вторгнення в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-