Сьомий пакет санкцій має торкнутися російських чиновників, банків і компаній – Зеленський

Сьомий пакет санкцій має торкнутися російських чиновників, банків і компаній – Зеленський

Укрінформ
Сьомий пакет санкцій проти росії має бути ще більш жорстким і торкнутися російських чиновників, банків і компаній.

Про це Президент Володимир Зеленський сказав під час спільної з Президенткою Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн зустрічі із журналістами у Києві, передає кореспондент Укрінформу.

"Шість пакетів санкцій ЄС стали відчутним інструментом тиску на росію за війну, але війна, на жаль, ще продовжується, а отже потрібен сьомий санкційний пакет. Він має стати ще потужнішим. Зокрема, санкції повинні отримати всі російські посадовці, всі російські судді, які працюють на війну, які постійно працюють на репресії", - сказав Зеленський.

За його словами, ЄС має заблокувати діяльність усіх російських банків без винятку. Передусім це стосуються Газпромбанку - одного з гаманців для оплати антиєвропейської політики рф. Також потрібні санкції проти усіх російських компаній, які так чи інакше допомагають російській державі у військовій сфері чи придушенні демократії, придушенні свободи слова, додав Зеленський.

«Звичайно, ЄС заради свого власного блага має працювати над повною відмовою від російських енергоресурсів. Це фундаментальне питання безпеки для всіх», - підкреслив Президент.

Читайте також: Важка зброя, санкції та експорт: Кулеба поговорив з главами МЗС Польщі й Литви

Зеленський подякував за вагому фінансову підтримку України з боку європейських партнерів у ці складні часи.

Як повідомлялося, Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн у суботу приїхала до Києва, щоб зустрітися з українським Президентом Володимиром Зеленським та обговорити просування України до членства в ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-