Німеччина збільшила імпорт з росії з початку року на 60% - посол Мельник

Німеччина збільшила імпорт з росії з початку року на 60% - посол Мельник

Укрінформ
Німеччина в січні-квітні 2022 року збільшила імпорт з рф на 60% і перерахувала москві майже на 6 млрд євро більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Як передає Укрінформ, про це повідомив у Твітері посол України у ФРН Андрій Мельник.

"Це – божевілля. Попри російську загарбницьку війну, Німеччина в січні-квітні 2022 року збільшила імпорт з росії на 60% (!) і перерахувала москві майже на 6 млрд євро більше (у порівнянні з даними за аналогічний період минулого року – ред.). При цьому німецько-український товарообіг упав на 11%", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Україна очікує поставок німецьких гаубиць у другій половині червня – посол

Посол також опублікував відповідні статистичні дані Східного комітету німецької економіки. Згідно з ними, імпорт з рф до Німеччини за січень-квітень зріс на 59,9% та становив понад 15,8 млрд євро. Німецький експорт в росію за ці місяці становив понад 6,15 млрд євро, зменшився на 26,6%. Загалом російсько-німецький товарообіг протягом січня-квітня 2022 року зріс на 20,2%.

Товарообіг Німеччини з Україною за ці місяці становив 2,3 млрд євро, впавши на 11,8%.

Раніше посол України у ФРН Андрій Мельник неодноразово критикував німецький уряд за відмову, а пізніше зволікання з постачанням озброєння Україні. Як заявив посол 10 червня, на 107-день війни росії, в Україну досі не надійшло жодної одиниці важкого озброєння з Німеччини.

З 24 лютого в Україні триває російська збройна агресія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-