Відновлення економіки і членство в ЄС: Шмигаль зустрівся з міністром сільського господарства ФРН

Відновлення економіки і членство в ЄС: Шмигаль зустрівся з міністром сільського господарства ФРН

Укрінформ
Прем’єр-міністр Денис Шмигаль обговорив із Федеральним Міністром продовольства та сільського господарства Німеччини Джемом Оздеміром питання розвитку українського малого і серернього бізнесу, а також кадидатства України і ЄС і запобігання продовольчій кризі у світі.

Про це глава уряду повідомив у Твіттері, передає Укрінформ.

«Відновлення економіки критично важливе для перемоги України. Про розвиток малого й середнього бізнесу говорили з Федеральним міністром продовольства та сільського господарства Німеччини Джемом Оздеміром. Закликав Німеччину підтримати надання Україні статусу кандидата на вступ до ЄС та запобігти світовій продовольчій кризі», - зазначив Шмигаль.

Читайте також: В Україні запускають нову економічну стратегію, яка діятиме в умовах війни

Як зауважив глава уряду у Телеграмі, він поінформував співрозмовника про нову економічну стратегію України, яка складається з низки програм, зокрема підтримки переробної та аграрної промисловості. 

"Надання грантів малим і середнім підприємцям на розвиток цих галузей стало б сильним поштовхом для української економіки. Не менш важливо якомога швидше відновити інфраструктуру у визволених регіонах, щоб забезпечити нормальну логістику та роботу підприємств. Розраховуємо, що Німеччина всебічно долучиться до відновлення України", - зазначив Прем'єр-міністр.

За його словами, під час зустрічі також обговорено військову блокаду росією українських портів і продовольчу кризу, яка загрожує світові внаслідок цього.

Шмигаль наголосив, що загарбники навмисно руйнують сільськогосподарські об’єкти, зокрема другий найбільший зерновий термінал України у Миколаєві.

"За попередніми оцінками, у жовтні нам може не вистачити складських приміщень для зберігання врожаю — для 10-15 млн тонн. Мінагрополітики розглядає можливість організації мобільних сховищ. Тож наголосив, що допомога Німеччини була б цінною та своєчасною", - зауважив глава уряду.

Читайте також: Україна готова вивозити зерно коридором з кораблів цивілізованих країн – Зеленський

Він подякував Джему Оздеміру за його особисту підтримку євроінтеграційних прагнень України.

"Ми можемо зробити суттєвий внесок в економічний розвиток Європи, гарантувати європейську продовольчу безпеку, сприяти пришвидшенню «зеленого» переходу та цифровізації Європи", - наголосив Прем'єр-міністр.

Як повідомлялося, 24 лютого росія розпочала неспровоковану повномасштабну війну проти України. У результаті агресії та запровадженої росією морської блокади в портах України заблоковано понад 20 млн тонн зерна, що були призначені на експорт. Це спричинило загрози глобального голоду, оскільки майже половина всього обсягу поставок в рамках Всесвітньої програми продовольства ООН припадає саме на українське зерно.

Фото: Денис Шмигаль, Твіттер

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-