МВФ планує втретє погіршити прогноз зростання глобальної економіки

МВФ планує втретє погіршити прогноз зростання глобальної економіки

Укрінформ
Міжнародний валютний фонд попередив, що планує втретє погіршити свій прогноз щодо зростання глобальної економіки в нинішньому році, в тому числі через війну рф в Україні, зростання інфляції та інші чинники.

Очікується, що нові дані щодо прогнозу будуть оголошені наступного місяця, заявив у четвер під час брифінгу у Вашингтоні директор пресофісу МВФ Джеррі Райс, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Так багато всього вже сталося, і це відбувається дуже швидко», - зауважив Райс.

Серед викликів – війна, яку росія розв’язала в Україні, наслідки масштабних санкцій та інших обмежень проти рф, прискорення інфляції, уповільнення економічного зростання в Китаї тощо.

Представник Фонду назвав нинішню ситуацію накладенням криз одна на іншу, що й змусило світові фінансові інституції переглядати свої подальші оцінки й очікування.

Читайте також: У Нацбанку вважають, що настав час розпочати обговорення нової програми з МВФ

Як повідомляв Укрінформ, у квітні МВФ погіршив прогноз глобального економічного зростання в 2022 році з 4,4% до 3,6%. За словами представників Фонду, тоді це відображало «прямий вплив війни в Україні, а також санкцій проти росії». Перед цим, на початку року, МВФ також знижував свої очікування щодо світової економіки з урахуванням появи штаму Омікрон та його впливу на процеси в глобальних масштабах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-