В Україні призупинили роботу Державного земельного кадастру

В Україні призупинили роботу Державного земельного кадастру

Укрінформ
В Україні тимчасово призупинено функціонування Державного земельного кадастру

Про це повідомляє пресслужба Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру, передає Укрінформ.

"У зв’язку із набранням чинності з 9 червня 2022 року Закону України від 12.05.2022 №2247-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо особливостей регулювання земельних відносин в умовах воєнного стану» <...> функціонування Державного земельного кадастру призупинено. Функціонування Державного земельного кадастру буде призупинено до прийняття рішення Держгеокадастру про відновлення його функціонування, погодженого з Міністерством аграрної політики та продовольства України", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство аграрної політики та продовольства України отримало право призупиняти та відновлювати роботу Державного земельного кадастру з міркувань безпеки, а також встановлювати обмеження повноважень державних кадастрових реєстраторів.

Читайте також: Під час війни землю в користування можна надавати за спрощеною процедурою - U-LEAD

Також на період воєнного стану в Україні спрощено процедуру надання в користування земельних ділянок сільськогосподарського призначення для ведення товарного сільгоспвиробництва. Так, передача земельних ділянок сільгосппризначення в оренду на строк до одного року для ведення товарного сільгоспвиробництва здійснюється районними військовими адміністраціями.

В Україні станом на 6 червня 2022 року на ринку землі було укладено 102 321 угоду.

Фото: agropolit.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-