Україна отримала електрообладнання від Енергетичного співтовариства

Україна отримала електрообладнання від Енергетичного співтовариства

Укрінформ
За сприяння Секретаріату Енергетичного співтовариства Україна отримала 40 контейнерів і 35 вантажівок з електрообладнанням для відновлення енергопостачання.

Про це повідомив заступник міністра енергетики з питань цифровізації Фарід Сафаров, передає Укрінформ із посиланням на Міненерго.

«Ми щиро вдячні, що необхідне обладнання для відновлення енергопостачання почало надходити із багатьох дружніх держав буквально за кілька днів після наших закликів про допомогу. Секретаріат Енергетичного співтовариства є надзвичайно ефективним у координації та оптимізації цих спільних зусиль. Завдяки цьому ми отримали 40 контейнерів і 35 вантажівок з електрообладнанням», – сказав заступник міністра.

Зазначається, що серед наданої допомоги - генератори, трансформатори, кабелі, ізолятори, муфти тощо.

Згідно із повідомленням, у Міністерстві енергетики працює спеціальна робоча група, до якої входять урядовці, представники енергокомпаній, операторів передачі та розподілу, громадянського суспільства, яка займається розподілом донорської підтримки.

Отримане обладнання постачається до регіонів, які постраждали від бойових дій та були звільнені Збройними силами України; використовується для відновлення електро- та газопостачання для громадян.

Читайте також: Україна пропонує Європейському енерготовариству ввести заборону на російський газ та нафту – ОП

Як повідомлялося, на початку квітня 2022 року Енергетичне співтовариство створило Фонд для відновлення зруйнованої війною української енергетичної інфраструктури. Передбачається, що його донорами стануть переважно держави - члени ЄС, а також міжнародні компанії і корпорації.

Зібрані кошти будуть спрямовані на відновлення енергетичної інфраструктури, яка була пошкоджена або зруйнована внаслідок бойових дій на території України, розпочатих російською федерацією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-