Кулеба закликав глобальні корпорації переносити бізнес з росії в Україну

Кулеба закликав глобальні корпорації переносити бізнес з росії в Україну

Укрінформ
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба привітав рішення компанії Kingspan інвестувати 200 млн євро у виробництво в Україні і закликав міжнародний бізнес наслідувати її приклад.

Про це Кулеба сказав на онлайн-брифінгу в середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Глава української дипломатії поінформував, що наразі 1537 компаній залишили російський ринок або скоротили поточні операції в рф.

«Закликаю глобальні корпорації переносити бізнес з росії в Україну. Тут вони користуватимуться всією необхідною підтримкою... Перенесення бізнесу - це складна історія, тому треба починати вже зараз для того, щоб на момент завершення війни бути повністю готовими. Ми пропонуємо відкриття віддалених представництв бізнесу під час війни з подальшим перенесенням в Україну, а також створення регіональних хабів, які охоплювали б інші країни світу», - зазначив Кулеба.

У цьому контексті він розповів, що ірландська компанія Kingspan, яка є світовим лідером у сфері рішень енергоефективного будівництва, теплоізоляційних технологій та оздоблення будівель, інвестує 200 млн євро в новий будівельний технологічний хаб в Україні.

Як повідомили представники компанії за підсумками візиту до України, він буде побудований протягом наступних п'яти років і створить понад 600 робочих місць.

Очільник МЗС України закликав міжнародний бізнес слідувати прикладу Kingspan, повністю вийти з російського ринку та перемістити інвестиції в Україну. Це піде на користь як репутації, так і довгостроковій стратегії кожного бізнесу.

Читайте також: Україна не сприйме жодних альтернатив статусу кандидата в члени ЄС – Кулеба

Як поінформували в МЗС, Kingspan має 198 виробничих потужностей по всьому світу і налічує понад 19 тис. працівників. 5 квітня Kingspan оголосив про завершення виходу з російського ринку та передав свою діяльність місцевому управлінню. Kingspan пожертвував 750 тис. доларів UNICEF на створення п’яти центрів Blue Dot для допомоги біженцям на українському кордоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-