Тарифи на газ та електрику наступного опалювального сезону не підвищуватимуть - Президент

Тарифи на газ та електрику наступного опалювального сезону не підвищуватимуть - Президент

Укрінформ
Уряд та місцева влада повинні зробити все можливе, аби тарифи на газ та електрику для населення в наступному опалювальному сезоні не змінилися.

Як передає Укрінформ, про це під час відеозвернення заявив Президент України Володимир Зеленський.

«Ще один важливий аспект – це ремонтна програма для ТЕС, ТЕЦ і котелень. Зокрема для тих, які були пошкоджені чи повністю розбиті російськими ударами. Виконання цієї програми найближчими місяцями – це одне з топ-завдань для Міністерства енергетики України. Хочу окремо підкреслити, що поставив уряду дуже конкретне завдання зробити все, щоб тарифи на газ та електрику і в наступному опалювальному сезоні не змінилися. Людям і так складно, бо війна. Це буде забезпечено», - запевнив Зеленський.

Він додав, що місцева влада відповідає за тарифи на тепло і на гарячу воду, і на місцевому рівні має бути забезпечена така сама незмінність тарифів і зимою 2022-2023 років.

Читайте також: Опалювальний сезон 2022/2023 Україна пройде без російських енергоносіїв

Як повідомляв Укрінформ, уряд створив Штаб із підготовки України до старту нового опалювального сезону. Штаб забезпечуватиме: своєчасну та якісну підготовку об’єктів ЖКГ та ПЕК до опалювального сезону; оперативну координацію відновлення об’єктів ЖКГ та ПЕК; управління резервом обладнання та матеріалів, необхідних для використання в разі надзвичайних ситуацій під час опалення 2022/23; забезпечення споживачів якісними послугами ЖКГ; вдосконалення системи розрахунків між споживачем та надавачем послуг; сприяння укладанню договорів на постачання природного газу між підприємствами теплопостачання та газотранспортними підприємствами.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-