В Укрзалізниці розповіли, як відновлять виробництво на Дарницькому вагоноремонтному

В Укрзалізниці розповіли, як відновлять виробництво на Дарницькому вагоноремонтному

Укрінформ
Внаслідок обстрілу російськими ракетами Дарницький вагоноремонтний завод втратив три цехи, але ремонт і виробництво вагонів тут спробують відновити у кооперації з іншими підприємствами галузі.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявив член правління АТ «Укрзалізниця» Євген Шрамко.

«Ми маємо повністю зруйновані три цехи, які відновленню не підлягають. З їх руйнуванням порушено весь технологічний ланцюжок, тож ми будемо налагоджувати кооперацію з іншими підприємствами «Укрзалізниці», щоб відновити тут ремонт та виробництво вагонів», - сказав Євген Шрамко.

Він наголосив, що оцінювати збитки ДВРЗ на сьогодні зарано і конкретні цифри назвати не можна.

Читайте також: В Ірпені близько трьох тисяч будівель не підлягають відновленню - радник мера

«Спочатку треба буде зробити паузу, щоб очистити завод від залишків ракет та вибухівки. Потім приступимо до розбору завалів. Проблема ж не тільки в тому, скільки ми маємо збитків. Навіть якщо б ми втратили один цех, то цим розірвано всю схему виробництва. Тому продукція цих цехів буде замінена кооперацією з іншими підприємствами, щоб якнайшвидше завод запрацював і щоб люди мали роботу» - зазначив Шрамко.

При цьому він нагадав, що атаки росіян на залізничну інфраструктуру тривають практично через день, тож цей напад оцінює як терористичний акт спрямований на руйнування цивільної інфраструктури.

Читайте також: У РНБО спростували фейк про «перевезення зброї у пасажирських вагонах»

Як повідомлялося, на території обстріляного росіянами Дарницького вагоноремонтного заводу ні цілих, ні пошкоджених танків не виявлено, про що заявляли у міноборони рф.

Фото: Анатолій Сірик, Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-