Зруйновані цехи і жодних танків: наслідки російського ракетного удару по заводу в Києві

Зруйновані цехи і жодних танків: наслідки російського ракетного удару по заводу в Києві

Фото, відео
Укрінформ
На території обстріляного росіянами Дарницького вагоноремонтного заводу ні цілих, ні пошкоджених танків не виявлено, про що заявляли в рф.

Сьогодні о 6 ранку на територію Дарницького вагоноремонтного заводу АТ «Укрзалізниця» влучили 4 російські ракети. Оскільки міністерство оборони рф вийшло з заявою, що вони вдарили по ДВРЗ тому, що там нібито були танки Т-72, в «Укрзалізниці» запропонували журналістам оглянути весь завод, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Трьома ракетами знищено три допоміжні цехи підприємства: ковальський, інструментальний та деревообробний. Одна ракета впала на дорогу між цехами. Загиблих немає, постраждав охоронець, який отримав порізи. Йому накладено 3 шви, він вже вдома. Всього на заводі працює 668 робітників і якби обстріл було здійснено у робочий день і час, жертв мого бути дуже багато», - сказав член правління Укрзалізниці Євген Шрамко.

Читайте також: росія вдарила чотирма ракетами по Дарницькому вагоноремонтному заводу у Києві

Він зазначив, що ДВРЗ знаходиться у густонаселеному районі Києва, до того ж поряд розташовано бомбосховище, яким користуються мешканці навколишніх будинків. Відтак ризику піддавалися сотні киян.

Наслідки ракетного удару по ДВРЗ у Києві Фото: Анатолій Сірик/Укрінформ

Але у росії вже поспішили заявити про наявність на заводі військової техніки, а конкретно – танків Т-72, наданих нібито нашими європейськими партнерами.

«Завод працює з 1936 року, виконує ремонт рухомого складу для перевезення вантажів, також виробляє вагони-зерновози. Тобто працює виключно з мирною продукцією, військової продукції тут ніколи не виробляли», - наголосив пан Шрамко.

Читайте також: Ворог випустив по Києву п’ять крилатих ракет Х-22 - Генштаб

Журналістам показали не тільки зруйновані цехи, а й дали можливість оглянути всю територію заводу, по всьому периметру. Тож можна було переконатися, що на території заводу ні танків, ні іншої військової техніки, ні цілої, ні пошкодженої, ні навіть її слідів не було.

«Ковальський, інструментальний та деревообробний цехи знищені повністю. Після влучання ракет цехи зайнялися і практично цілий день тут займалися гасінням пожеж. Якби у нас були танки, то за гасінням пожежі, нам би зараз було не до них», - пояснив Євген Шрамко.

Під час візиту журналістів навіть знову зайнявся дах інструментального цеху. Залишків військової техніки серед каркасів цехів журналісти не виявили. Так само як і у вцілілих цехах і на території заводу.

Читайте також: Вибухи у Києві та області: рф вдарила з бомбардувальника над Каспійським морем

Євген Шрамко припускає, що росіяни виправдовують свій обстріл цивільного заводу і заявляють про наявність танків на ДВРЗ можливо тому, що у росії є вагоноремонтний завод, який виробляє танки.

«Все ж, вважаю, що удар по ДВРЗ мав на меті подальше руйнування залізничної інфраструктури України. Або також був спрямований на підрив виробництва саме вагонів-зерновозів, щоб зашкодити транспортуванню українського зерна за кордон», - підсумував Євген Шрамко.

Читайте також: У Києві внаслідок ворожих ракетних ударів постраждала людина

Як повідомляв Укрінформ, радник керівника Офісу Президента України Михайло Подоляк написав сьогодні у Твіттері, що ракетні удари по Києву мали на меті вбити якомога більше українців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-