Єрмак розповів, що передбачає план відмови ЄС від російського газу

Єрмак розповів, що передбачає план відмови ЄС від російського газу

Укрінформ
Євросоюз уже розробив План відмови ЄС від російського газу, він включає декілька складових.

Як передає Укрінформ, про це поінформував керівник Офісу Президента Андрій Єрмак у Телеграмі.

"План відмови ЄС від російського газу вже розроблений. Про це повідомив єврокомісар Тьєррі Бретон. Він включатиме 50 млрд. кубометрів імпорту зрідженого природного газу зі США або Катару, а також додаткові 10 млрд, які будуть отримуватися через трубопроводи. Окрім цього, важливу роль відіграватиме перехід на зелену енергетику", - розповів Єрмак.

Як повідомляв Укрінформ, російський газпром припинив постачати газ вже п'яти європейським трейдерам у чотирьох країнах, через їх відмову платити за енергоресурс російськими рублями.

Читайте також: Єврокомісія пояснила, як працюватиме для країн ЄС ембарго на російську нафту

Високий представник ЄС Жозеп Боррель у блозі на сайті Європейської служби зовнішніх справ заявив, що ЄС має намір позбутися залежності від російського газу до 2027 року.

У новій енергетичній стратегії ЄС REPowerEU передбачаються заходи, спрямовані на поступову відмову Європи від імпорту російських викопних енергоносіїв, включаючи вугілля, нафту й газ. Енергетична незалежність ЄС досягатиметься, зокрема, шляхом диверсифікації шляхів постачання енергоресурсів від надійних постачальників, у тому числі шляхом збільшення поставок скрапленого газу зі США. Двома магістральними напрямами цієї роботи є підвищення енергоефективності та заощадження енергії, а також реалізація Зеленого курсу та збільшення частки поновлюваних джерел в енергетичному балансі ЄС.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-