Українські експортери заощадять десятки мільйонів доларів завдяки скасуванню мит ЄС - Шмигаль

Українські експортери заощадять десятки мільйонів доларів завдяки скасуванню мит ЄС - Шмигаль

Укрінформ
Українські бізнесмени-експортери заощадять десятки мільйонів доларів завдяки скасуванню на рік імпортних мит ЄС для українських товарів.

Як передає Укрінформ, про це повідомив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль у Телеграмі.

"Продовжуємо рухатися у напрямку максимальної інтеграції з ЄС. Відсьогодні Європейський Союз лібералізує правила торгівлі та призупиняє дію усіх імпортних мит на українські товари... У квітні майже 80% українського експорту йшло в ЄС, а тому зняття мит і тарифів дозволить українському бізнесу заощадити десятки мільйонів доларів", - зауважив Шмигаль.

На переконання глави уряду, українські виробники отримали додаткові можливості наростити експорт до ЄС та посилити економіку України, оскільки будуть скасовані тарифи, зокрема, на промислову продукцію, а для аграрної продукції прибираються квоти.

Читайте також: Призупинення Євросоюзом мит «підштовхне» експорт продукції - Мінагрополітики

Шмигаль дякує Євросоюзу за черговий значний жест солідарності з Україною та підтримку нашої держави.

Як повідомлялося, Європейський Союз офіційно скасував усі мита і збори з українського експорту, що спрямовується на європейський ринок. Йдеться про повне призупинення імпортних мит на промислові товари, систему вхідних цін на фрукти та овочі, а також антидемпінгові мита і захисні заходи щодо імпорту сталі строком на один рік.

Фото: КМУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-