ЄС офіційно скасував на рік усі мита і збори з українського експорту

ЄС офіційно скасував на рік усі мита і збори з українського експорту

Укрінформ
Європейський Союз офіційно скасував усі мита і збори з українського експорту, що спрямовується на європейський ринок, аби допомогти відновленню українського бізнесу, який постраждав унаслідок російської агресії.

Про це заявила речниця Єврокомісії з питань сільського господарства й торгівлі Міріам Гарсія Феррер на брифінгу у Брюсселі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Регуляторні правила, що тимчасово призупиняють усі збори з імпорту, що надходить в ЄС з України, були оприлюднені сьогодні в Офіційному журналі ЄС. Вони набудуть чинності завтра, 4 червня, та будуть діяти до 5 червня 2023 року», - зауважила речниця Єврокомісії.

Вона підкреслила, що ЄК вітає швидке ухвалення цих заходів Європарламентом і Радою ЄС.

«Це безпрецедентний крок, спрямований на розвиток економіки України, яка була значно ослаблена внаслідок російської агресії. Він допоможе подолати важку ситуацію, в якій опинились українські виробники та експортери після російського військового вторгнення», - наголосила Гарсія Феррер.

Читайте також: Байден скасував мита на українську сталь на один рік

Президент Володимир Зеленський висловив вдячність Європейському Союзу та його керівництву за рішення про скасування мит і зборів на імпорт з України, а також за впровадження шостого пакету санкцій проти росії.

«Дякую ЄС, президенту Європейської комісії Урсулі фон дер Ляєн, президенту Європейської ради Шарлю Мішелю за рішення на підтримку України. 6-й пакет санкцій посилить тиск на агресора, позбавивши прибутків від продажу нафти», - зазначив Зеленський у Твіттері.

Водночас Президент підкреслив, що скасування на рік тарифів і квот на імпорт з України підтримає українських виробників, зокрема аграріїв, і допоможе відновленню економіки.

Як повідомлялося, Європейська комісія 27 квітня запропонувала скасувати на рік імпортні мита на український експорт до країн ЄС.

24 лютого 2022 року росія розпочала пряме вторгнення в Україну.

Читайте також: Єврокомісія створила бізнес-платформу для вивезення українського зерна

Країни ЄС погодили шість пакетів послідовних економічних та індивідуальних санкцій проти росії та близьких до кремлівського режиму осіб, які обмежують здатність росії до продовження агресивної війни проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-