Україну особливо цікавлять 337 іноземних компаній, які пішли з ринку рф – UkraineInvest

Україну особливо цікавлять 337 іноземних компаній, які пішли з ринку рф – UkraineInvest

Укрінформ
Україна уважно слідкує за інвестиційним ринком у росії і зацікавлена в іноземних компаніях, що припинили там роботу.

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна-Львів наголосив виконавчий директор урядового Офісу із залучення та підтримки інвестицій UkraineInvest Сергій Цівкач, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми уважно придивляємося до того, що відбувається на інвестиційному ринку росії. Ми знаємо, що понад 1000 компаній заявили про вихід з ринку рф та зупинення там своєї діяльності. Нас особливо цікавлять 337 компаній, які заявили про вихід з росії, і 161 компанія, яка заявила про призупинення інвестиційних планів у росії. Ми вважаємо, що це саме ті компанії, які мають перспективу для того, щоб розпочати свою діяльність в Україні», — сказав Цівкач.

Він наголосив, що навіть під час війни не припиняється робота над залученням до України іноземних інвестицій. Останні урядові новації, як-от запровадження нульової ставки по кредитах, зменшення податкового навантаження на певні групи підприємців, стали гарним сигналом для іноземних інвесторів.

«Вони бачать, що держава опікується бізнесом навіть під час війни. Днями буде оголошено про суттєвий інвестиційний проєкт іноземної компанії, яка однією з перших вийшла з ринку росії і тепер розпочинає роботу в Україні», — повідомив очільник UkraineInvest.

Читайте також: До UkraineInvest надійшли заявки на потенційні проєкти на понад $2 мільярди - Шмигаль

Як повідомлялося, за даними дослідження KSE Institute в межах проєкту «Самосанкції» (SelfSanctions), станом на 29 травня роботу на російському ринку згорнули вже 1037 компаній, 438 – скоротили поточні операції та призупинили нові інвестиції, ще 590 – продовжують діяльність у росії. Компанії, які оголосили про повний вихід з росії, мали $32,5 млрд річного доходу та $19,9 млрд капіталу. Компанії, які призупинили свою діяльність на російському ринку, мали річний дохід у розмірі $58,7 млрд і $32,7 млрд капіталу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-