Девальваційні очікування українців чутливі до змін на фронті – глава НБУ

Девальваційні очікування українців чутливі до змін на фронті – глава НБУ

Укрінформ
Девальваційні очікування громадян і бізнесу є нестійкими і чутливими до розвитку воєнної ситуації, зокрема, до оперативних змін на фронті та інших ситуативних факторів.

Про це на брифінгу сказав голова Національного банку Кирило Шевченко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Девальваційні очікування громадян і бізнесу є нестійкими і чутливими до розвитку воєнної ситуації, зокрема, до оперативних змін на фронті та інших ситуативних факторів. Як наслідок, інтервенції Національного банку з продажу валюти зросли з 2 млрд дол. США у середньому за місяць у березні-квітні до 3,4 млрд дол. США у травні", - сказав голова Нацбанку Кирило Шевченко.

Читайте також: Нацбанк підвищив облікову ставку до 25%

Він зазначив, що протягом травня збільшилася різниця між курсом готівкового ринку та офіційним. Це посилило негативні ефекти для економіки від системи множинних курсів, зумовленої обмеженнями на операції з валютою та транскордонні перекази.

Читайте також: Нацбанк прогнозує прискорення інфляції у найближчі місяці

Як повідомляв Укрінформ, Нацбанк із 21 травня скасував обмеження на встановлення курсу, за яким банки можуть продавати готівкову іноземну валюту клієнтам. На думку Нацбанку, таке рішення поліпшить умови роботи легальних суб’єктів ринку, що сприятиме посиленню конкуренції та зменшенню обсягу нелегальних операцій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-