В ОП наполягають, що вартість газу для населення під час війни має залишатися незмінною

В ОП наполягають, що вартість газу для населення під час війни має залишатися незмінною

Укрінформ
На період війни мають бути збережені ціни на газ та тепло для населення на рівні 7420 грн за тисячу кубів.

Про це заявив заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко у Телеграмі, повідомляє Укрінформ.

«На сьогодні завдання номер один – це збереження чинних тарифів на газ та тепло для населення, тобто 7 420 грн (з ПДВ) за 1 000 куб. метрів», - сказав він.

За словами заступника очільника ОП, щоб уникнути кризи тарифів, уряд зафіксував вартість реалізації природного газу виробникам теплової енергії, у тому числі для об’єднань співвласників багатоквартирних будинків, житлово-будівельних (житлових) кооперативів, управителів багатоквартирних будинків необхідних для надання послуг з гарячого водопостачання за ціною 7 420 грн (з ПДВ) за 1 000 куб. метрів плюс транспортування газу.

Від пояснив, що вказаний тариф діє з осені минулого року.

Читайте також: Тарифи на газ та тепло залишаться незмінними - у Раді готують законопроєкт

«Ціни на газ для населення мають залишитися без змін на період війни», - підкреслив Тимошенко.

Як повідомлялось, у НАК «Нафтогаз України» назвали інформацію щодо підвищення в Україні ціни на опалення, яка була поширена в низці засобів масової інформації, маніпулятивною і запевнили, що тарифи на газ та тепло для населення залишаться незмінними.

Наразі уряд уже продовжив дію ПСО (покладення спеціальних обов'язків щодо постачання природного газу побутовим споживачам) для НАК «Нафтогаз України» та пов’язані з ним підприємства на період із 1 травня по 30 вересня цього року.

Також влада рекомендувала місцевим органам влади й комунальним підприємствам на час дії воєнного та надзвичайного стану в Україні не підвищувати тарифи на комунальні послуги.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-