Україна та Польща планують створити спільне оборонне підприємство - для виробництва зброї й техніки

Україна та Польща планують створити спільне оборонне підприємство - для виробництва зброї й техніки

Укрінформ
Україна та Польща планують створити спільне оборонне підприємсвто з виготовлення зброї та військової техніки.

Про це повідомив Прем‘єр-міністр України Денис Шмигаль під час спільного з главою уряду Польщі Матеушем Моравецьким брифінгу в Києві, передає кореспондент Укрінформу.

"Було підписано Меморандум про створення спільної польсько-української комісії по налагодженню кооперації між підприємствами наших країн. Ця комісія підготує рекомендації щодо формату створення українсько-польського спільного підприємства з виготовлення як зброї, так і військової техніки, інших комплектацій", - сказав Шмигаль.

Він зауважив, що таке підприємство виведе оборонну співпрацю України та Польщі на новий рівень і дозволить створювати сучасні види оборонної зброї.

Читайте також: Далекобійна зброя зараз Україні потрібніша, ніж на початку війни – експосол США

Як повідомлялося, у середу в Києві відбулися міжурядові консультації України та Польщі за участю прем'єр-міністрів Дениса Шмигаля та Матеуша Моравецького. Уряди України і Польщі після консультацій підписали вісім угод про співпрацю у різних сферах. Зокрема, щодо енергетики, військово-оборонного комплексу, транскордонного та митного співробітництва, екологічної політики, відбудови України, а також співробітництва у питанні національної пам'яті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-