Уряди України і Польщі підписали вісім угод про співпрацю

Уряди України і Польщі підписали вісім угод про співпрацю

Укрінформ
Уряди України і Польщі після консультацій у Києві підписали вісім угод про співпрацю у різних сферах.

Про це повідомив Прем‘єр-міністр України Денис Шмигаль під час спільного з главою уряду Польщі Матеушем Моравецьким брифінгу у Києві, передає кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні уряд України та уряд Республіки Польща вперше в Україні, у Києві, провели міжурядові консультації. Кількість угод і меморандумів, підписаних щойно, свідчить, що новий рівень відносин, які Україна і Польща збудували за останні три місяці, дійсно є діловим та спрямованим на розвиток", - заявив Шмигаль.

За його словами, йдеться про вісім документів щодо співпраці у сферах енергетики, військово-оборонного комплексу, транскордонного та митного співробітництва, екологічної політики, відбудови України, а також співробітництва у питанні національної пам'яті.

Читайте також: Польща буде економічним хабом для України – Моравецький

"За результатами міжурядових консультацій була прийнята спільна заява наших урядів. Серед важливих пунктів - Польща підтримує вступ України до ЄС та НАТО, а також буде докладати зусиль, щоб Україна отримала статус кандидата на членство в ЄС вже цього червня", - сказав Шмигаль.

Крім того, зауважив Прем'єр-міністр, сторони домовилися посилювати оборонне співробітництво, розвивати польсько-українсько-британський союз та працювати над посиленням санкцій проти росії, посилювати прикордонне співробітництво.

Читайте також: Світ має тиснути на росію для розблокування українських портів – Шмигаль

Як повідомлялося, Моравецький разом із міністром розвитку громад та територій України Олексієм Чернишовим відкрили в середу перше модульне містечко для внутрішньо переміщених осіб у селищі Бородянка Київської області.

У середу в Києві відбулися міжурядові консультації України та Польщі за участю прем'єр-міністрів Дениса Шмигаля та Матеуша Моравецького.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-