ПРООН допоможе відновити українську енергетику - підписаний меморандум

ПРООН допоможе відновити українську енергетику - підписаний меморандум

Фото
Укрінформ
Міненерго та ПРООН домовились співпрацювати у підготовці та виконанні Програми термінового реагування на загрози енергетичному сектору під час війни та його післявоєнного відновлення й розвитку, а також підписали Меморандум про взаєморозуміння.

Про це повідомляє пресслужба українського відомства, передає Укрінформ.

«Впевнений, що посилення співпраці з Програмою розвитку ООН сприятиме відновленню енергетичної інфраструктури країни та зміцненню енергетичної незалежності шляхом підвищення енергоефективності країни та здійснення «зеленого» енергетичного переходу», - наголосив заступник міністра енергетики з питань європейської інтеграції Ярослав Демченков.

Зазначається, що співпраця з ПРООН має стати одним з доступних інструментів для швидкої відбудови пошкоджених та зруйнованих об’єктів енергетичної генерації та мереж, а також підготовки до післявоєнного відновлення енергосектору на принципах сталого розвитку.

Підписаний документ, зокрема, визначає такі напрямки співробітництва, як оцінка збитків енергетичної інфраструктури, завданих військовими діями; розробка дорожньої карти термінового реагування та відновлення енергетичного сектору; створення передумов залучення фінансування з державних та приватних джерел для підтримки імплементації Програми.

Читайте також: Уряд спільно з ПРООН працюють над розвитком малого й середнього бізнесу в Україні

У Міненерго додали, що продовжать співпрацю з ПРООН в напрямку імплементації цілей сталого розвитку, зокрема щодо забезпечення українців доступною та стійкою енергією.

Як повідомлялось, раніше міністр енергетики Герман Галущенко заявив, що Україна має намір знижувати споживання газу до рівня власного видобутку і продовжувати перехід на безвуглецеву енергію.

Фото: Міненерго, Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-