ЄС готовий надати Україні €9 мільярдів макрофінансової допомоги — Мішель

ЄС готовий надати Україні €9 мільярдів макрофінансової допомоги — Мішель

Укрінформ
Європейський Союз готовий надати Україні ще 9 мільярдів євро макрофінансової допомоги.

Про це у своєму твіттері написав президент Європейської Ради Шарль Мішель, передає Укрінформ.

«Єврорада продовжить допомагати Україні з її негайними потребами в ліквідності разом з "Великою сімкою". Єврорада готова надати Україні 9 мільярдів євро. Сильна та конкретна підтримка відбудови України», — йдеться у дописі.

Читайте також: ЄС погодив часткове нафтове ембарго для рф та відключення «Сбербанку» від SWIFT - Мішель

Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляйен своєю чергою повідомила, що у Євросоюзі домовилися працювати над механізмом надання Україні нового пакета макрофінансової допомоги.

"Ми також домовилися працювати над механізмом надання Україні нового, виняткового пакета макрофінансової допомоги на суму до 9 мільярдів євро", - зазначила очільниця Єврокомісії.

Також вона зазначила, що у Версалі лідери ЄС домовилися якнайшвидше припинити залежність від російського газу, нафти та вугілля. Для реалізації амбітних планів позбавлення залежності від викопних енергоносіїв з Росії у ЄС розробляють проєкт розвитку альтернативних джерел енергії:

"Для цього потрібен план і це REPowerEU. Він має 4 стовпи: економія енергії, диверсифікація викопного палива, масові інвестиції у відновлювані джерела енергії, фінансування".

Як раніше повідомляло агентство, країни-члени ЄС досягли угоди, яка дозволить ввести часткове ембарго на купівлю російської нафти, відключити російський «Сбербанк» від міжнародної платіжної системи SWIFT та введе заборону ще трьох державних мовників рф.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-