Шмигаль: Планується три стадії відновлення України

Шмигаль: Планується три стадії відновлення України

Укрінформ
Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що загалом планується три стадії відновлення України.

Про це він сказав у коментарі BBC News Україна, передає Укрінформ.

«Є три стадії відновлення. Це відновлення після звільнення територій. Тобто там, де можна відремонтувати дахи, поставити вікна, де приміщення не зруйновані. Там треба робити відновлення, щоб люди отримували хоча б якусь інфраструктуру. Другий етап - після завершення воєнних дій. Необхідно буде відновити мережі, електропостачання, водопостачання, водовідведення. Мости понтонні звести, тимчасові споруди поставити, відновити дороги для забезпечення елементарного проїзду Третій етап - це велике відновлення країни на параметрах і стандартах ЄС. Тобто ми не просто хочемо відновити цеглу і бетон, ми хочемо збудувати нову державу», - сказав Шмигаль.

Він зазначив, що на першу частину вже виділено 1,5 млрд грн. На другий етап будуть виділятися гроші з бюджету України, також очікують на грошову підтримку міжнародних партнерів.

«Третій етап найбільш дороговартісний. Звичайно, ми будемо очікувати допомоги від наших партнерів. Ми очікуємо її і ведемо про це перемовини. Це і країни, і міжнародні фінансові організації...Міжнародні корпорації також можуть стати інвесторами економіки України. Також приватні донори, які просто дають свої donations. Це фізичні особи, люди, українці, які живуть за кордоном, діаспора, голлівудські зірки... Тобто ми з різних джерел отримуємо в наш United24 допомогу від світової спільноти», - сказав Прем'єр-міністр.

Він додав, що Україна ще отримує допомогу від міжнародних гуманітарних благодійних організацій.

Але Шмигаль наголосив, що за ті руйнування та жертви, які спричинила росія, має платити саме вона, це має відбуватися за рахунок заморожених російських активів.

Читайте також: Через війну близько 35% економіки України не працює – Шмигаль

Як повідомляв Укрінформ, 5 травня під час візиту до Варшави Прем’єр-міністр Денис Шмигаль презентував міжнародним партнерам і донорам платформу United24.

17 травня Президент Володимир Зеленський підписав указ щодо ініціативи заснування національного бренду United24 для обʼєднання зусиль міжнародних партнерів у підтримці України.

18 травня футболіст Андрій Шевченко став першим амбасадором United24.

Фото: AA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-