За програмою релокації вже переїхали понад 600 підприємств

За програмою релокації вже переїхали понад 600 підприємств

Укрінформ
Понад 600 підприємств завершили переїзд з регіонів, де тривають бойові дії, 390 з них уже відновили роботу.

Про це повідомляє Міністерство економіки у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Понад 600 підприємств, які взяли участь в програмі релокації, завершили переїзд з областей, де тривають бойові дії. 390 з них вже відновили роботу на нових майданчиках у західних регіонах України», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що ще 87 підприємств перебувають на різних стадіях транспортування.  Ще 151 - оформлюють необхідні документи або знаходяться на маршрутах переїзду.

Найпопулярнішими областями для релокації підприємств залишаються Закарпатська, Львівська та Чернівецька. Також бізнес знаходить нові місця для розміщення своїх потужностей у Тернопільській, Івано-Франківській, Вінницькій і деяких інших областях.

Читайте також: Близько 65% компаній в Україні не планують релокації до іншої держави

За словами заступника міністра економіки з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Ігоря Дядюри, місцева влада всіляко сприяє цьому процесу - допомагає знаходити приміщення для роботи, забезпечити підключення до мереж, знайти житло для працівників і налагоджувати логістичні маршрути.

Надалі підприємцям допомагатимуть з налагодженням логістичних маршрутів та пошуком нових ринків збуту, в тому числі за кордоном.

Нагадаємо, в Україні діє державна програма релокації виробництв. Підприємства, розташовані у зоні активних бойових дій, можуть отримати державну допомогу в переміщенні потужностей на захід країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-