Морська блокада рф призведе до подальшого зростання цін на продукти у світі – Міноборони Британії

Морська блокада рф призведе до подальшого зростання цін на продукти у світі – Міноборони Британії

Укрінформ
Повномасштабна російська агресія проти України, яка триває з 24 лютого, призвела до зростання цін на зерно у світі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міноборони Великої Британії у Tвіттері.

«Бойові дії (в Україні – ред.) вже призвели до непрямого тиску на ціни на зерно у світі. Морська блокада росії продовжує стримувати захід комерційних суден до українських портів, що, у свою чергу, призводить до нестачі поставок і до подальшого зростання цін на багато основних продуктів», – заявили у відомстві.

Зазначається, що з початку повномасштабної російсько-української війни в порту Одеси не було помічено значної активності комерційних суден.

«Малоймовірно, що Україна зможе замінити об’єм експорту, який раніше здійснювався морським шляхом, на сухопутний механізм через морську блокаду росією», – додали у Міноборони Британії.

Читайте також: Головним питанням порядку денного СОТ стане розблокування українських портів — Свириденко

Як повідомлялося, під час виступу на Всесвітньому економічному форумі президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що російська федерація, яка блокує українське зерно в українських портах та веде бойові дії на полях України, шантажує міжнародну спільноту загрозою голоду в цілих регіонах.

Вона нагадала, що сьогодні російська артилерія навмисно обстрілює зернові сховища по всій Україні. Крім того, російські військові кораблі у Чорному морі блокують українські судна з зерном та соняшником. Наслідки цих вчинків є очевидними: глобальні ціни на пшеницю різко злетіли, і від цього постраждали найбільш вразливі країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-