Головним питанням порядку денного СОТ стане розблокування українських портів — Свириденко

Головним питанням порядку денного СОТ стане розблокування українських портів — Свириденко

Укрінформ
Головним українським питанням порядку денного Світової організації торгівлі (СОТ) стане розблокування українських портів заради продовольчої безпеки.

Про це повідомила перший віцепрем’єр-міністр – міністр економіки України Юлія Свириденко в Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Розблокування українських портів заради продовольчої безпеки стане головним українським питанням порядку денного Світової Організації Торгівлі», — йдеться в повідомленні.

Читайте також: Потрібно створити коридор для експорту українського зерна й олії – Зеленський

Зазначається, що питання щодо деблокади українських портів було обговорено під час зустрічі з генеральним директором СОТ Нгозі Оконджі-Івеала на Всесвітньому економічному форумі.

Свириденко подякувала Оконджі-Івеала за особисті зусилля в пошуках вирішення логістики українського зерна, життєво важливого для цілого світу.

Також наголошується, що посадовці узгодили напрями співпраці напередодні 12-ї міністерської конференції СОТ, яка відбудеться 12-15 червня у Женеві.

Читайте також: Уже в середині липня світ почне гостро відчувати продовольчу кризу - Мінагрополітики

Як повідомлялося, під час виступу на Всесвітньому економічному форумі президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що російська федерація, яка блокує українське зерно в українських портах та веде бойові дії на полях України, шантажує міжнародне співтовариство загрозою голоду в цілих регіонах. Вона нагадала, що сьогодні російська артилерія навмисно обстрілює зернові сховища по всій Україні. російські військові кораблі у Чорному морі блокують українські судна з зерном та соняшником. Наслідки цих ганебних вчинків є очевидними для всіх. Глобальні ціни на пшеницю різко злетіли, і від цього постраждали найбільш вразливі країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-