Україна планує приєднатися до роумінгу ЄС та єдиної зони платежів SEPA

Україна планує приєднатися до роумінгу ЄС та єдиної зони платежів SEPA

Укрінформ
Україна планує найближчим часом приєднатися до роумінгового простору ЄС та до єдиної зони платежів у європейській валюті SEPA.

Про це Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль сказав на засіданні уряду, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ще два проєкти інтеграції, які ми активно просуваємо й плануємо невдовзі вийти на результат — це приєднання України до роумінгового простору ЄС та до єдиної зони платежів у європейській валюті SEPA», - сказав Шмигаль.

За його словами, перше дасть можливість здійснювати дзвінки між ЄС та Україною без додаткових витрат, а також дозволить українцям користуватися мобільним інтернетом за домашніми тарифами. Друге — приєднання України до Єдиної зони платежів — може відбутися вже влітку і дасть змогу робити перекази у євро без жодних комісій.

Читайте також: Євросоюз на рік скасував мита на весь експорт із України

«Ми активно впроваджуємо європейські правила фактично в кожному секторі економіки та сфері суспільних відносин», - наголосив прем'єр.

Він запевнив у тому, що вступ України в ЄС – це наша ключова геополітична мета на найближчі роки, і для цього не потрібно 15 років.

SEPA (Single Euro Payments Area) — зона платежів у євро, що дозволяє користувачам здійснювати перекази на карту в більш як 30 країн Європи, зокрема, Польщу, Чехію, Німеччину, Францію, Італію та ін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-