Моравецький закликає Німеччину закрити до кінця року Nord Stream 1

Моравецький закликає Німеччину закрити до кінця року Nord Stream 1

Укрінформ
Німеччина до кінця року повинна закрити газопровід Nord Stream 1. Cлід розпочати роботу над сьомим пакетом санкцій проти росії за збройну агресію проти України.

Про це в інтерв’ю телеканалу TVP Info заявив глава польського уряду Матеуш Моравецький, передає Укрінформ із посиланням на Money.pl.

"Я закликаю з Давосу, аби до кінця року припинити роботу Nord Stream 1. Треба закрити цей газопровід, яким в інший бік, до Росії, тече струмінь грошей", – заявив Моравецький.

Він підкреслив, що Захід все ще замало допомагає Україні. Відтак, всі його розмови в Давосі концентруватимуться на допомозі Україні, оскільки не всі ще усвідомлюють, "наскільки ключовими є події за східним кордоном Польщі".

Читайте також: Німеччина не планує використовувати Nord Stream 2

За його словами, дехто хотів би повернутися до відносин з рф, які були до початку війни проти України 24 лютого цього року.

"Це неможливо. Не можна повернутися до стану (відносин – ред.), який був перед війною. Можна відновити мир, але лише тоді, коли російські солдати якомога швидше вийдуть з України і коли Україна розпочне відбудовуватися", – наголосив Моравецький.

Читайте також: Волкер: Не розумію розмов про те, що путіну треба зберегти обличчя

Глава польського уряду зазначив, що запроваджені проти росії санкції вже почали діяти. Проте, на жаль, зросли прибутки рф через зростання цін на нафту і газ.

На переконання Моравецького, ЄС має бути "рішучим і системним" у питаннях санкцій.

Він зауважив, що у розмові з президентом Європейської Ради Шарлем Мішелем він закликав "розпочати роботу над сьомим пакетом санкцій".

Читайте також: Україна має сама визначати свої військові цілі та кордони, заявляють у Берліні

Як повідомляв Укрінформ, у Давосі з 22 по 26 травня проходить Всесвітній економічний форум (WEF), який є щорічним місцем зустрічі світової політичної та бізнесової еліти.

З 24 лютого триває широкомасштабна війна рф проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-