Обмеження в оплаті імпорту потрібно скасовувати - Гетманцев

Обмеження в оплаті імпорту потрібно скасовувати - Гетманцев

Укрінформ
У фінансових колах обговорюється можливість скасування обмежень оплати товарів та послуг імпорту.

Про це заявив голова Комітету ВРУ з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев в Телеграмі, передає Укрінформ.

"Взяв участь в нараді щодо дії механізму обмеження оплати товарів та послуг некритичного імпорту. Обговорили конкретні кейси, цифри та вплив на платіжний баланс. Сьогодні обмеження діють тільки щодо 10% товарів та не істотно впливають на стабільність гривні. Вважаю, що механізм треба негайно скасовувати, але одночасно відновлювати мита та ПДВ на митниці", - сказав Гетманцев.

Він вважає, що і з відміною обмежень, і з відновленням мит затягнули. "Це йде на шкоду бізнесу", - переконаний депутат.

Читайте також: Гетманцев: Видатки бюджету ростуть набагато більшими темпами, ніж доходи

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів наприкінці лютого затвердив перелік товарів критичного імпорту та рекомендував Національному банку забезпечити здійснення транскордонних валютних платежів за операції з імпорту товарів, що зазначені в переліку. Цей перелік був розширений 28 лютого: його поповнили, зокрема, товари військового призначення, м’ясо та їстівні субпродукти, молоко та молочні продукти, овочі, горіхи, кава, чай тощо.

24 березня Верховна Рада ухвалила закон про звільнення від мит та податку на додану вартість імпорту товарів, що ввозяться підприємствами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-