План відновлення України передбачає повну енергонезалежність держави - Шмигаль

План відновлення України передбачає повну енергонезалежність держави - Шмигаль

Відео
Укрінформ
Одне із центральних місць у Плані відновлення України відводиться досягненню енергонезалежності нашої держави.

Про це заявив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду 13 травня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У Плані відновлення України ми відводимо одне з центральних місць досягненню повної енергетичної незалежності нашої держави. Перш за все йдеться про суттєве збільшення власного видобутку газу, аби самотужки на 100% забезпечувати власні потреби", - сказав Шмигаль.

За його словами, Україна довела, що здатна не лише самостійно забезпечити себе електроенергією, а й експортувати її в Європу. Зокрема, ПрАТ «Укргідроенерго» почало експорт електроенергії в Молдову.

Шмигаль зазначив, що планується відновити роботу додаткових ліній електропередач із Польщею для експорту української атомної енергії.

"Це сприятиме швидшій відмові Європи від російського газу", - сказав очільник уряду.

Прем'єр-міністр також зауважив, що Україна не тільки назавжди від’єдналася від енергосистеми з росією та білоруссю, а й назавжди позбавилася залежності від їхніх нафтопродуктів.

"Звичайно, це непросто для нашого ринку. Але уряд щодня працює, аби паливо було в Україні в достатній кількості", - додав Шмигаль.

Читайте також: Україна починає експорт електроенергії в Молдову

Як повідомлялося, План відновлення України розробляється з урахуванням "зелених" стандартів Європейського Союзу в розвитку енергетичної системи.

Раніше Шмигаль повідомив, що План відновлення України складатиметься із трьох етапів: перший етап – це оперативне відновлення під час ведення бойових дій; другий - після завершення воєнних дій; третій передбачає структурні зміни в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-