Україна починає експорт електроенергії в Молдову

Україна починає експорт електроенергії в Молдову

Укрінформ
Укргідроенерго і молдавська компанія ENERGOCOM уклали експортний контракт з продажу електроенергії.

Про це повідомляє пресслужба ПрАТ «Укргідроенерго», передає Укрінформ.

«Між найбільшою гідрогенеруючою компанією країни та АТ «ENERGOCOM» (Молдова) було укладено експортний контракт з продажу електричної енергії. Щоденно Укргідроенерго на добових аукціонах з доступу до міждержавних мереж здійснює купівлю пропускної спроможності відповідно до добового графіка продажу електричної енергії, узгодженого з АТ «ENERGOCOM» та ДП «Moldelectrica» (системний оператор Молдови)», — йдеться в повідомленні.

В Укренерго зазначають, що компанія продає електричну енергію відповідно до нерівномірного добового графіка, забезпечуючи покриття пікового споживання та необхідних обсягів для енергосистеми Молдови. Наразі здійснюються тестові поставки для відпрацювання взаємодії з молдавськими партнерами.

Читайте також: План відновлення України враховує «зелені» стандарти ЄС енергетиці – Шмигаль

Як повідомлялося, 28 квітня ПрАТ «Укргідроенерго», німецька транснаціональна компанія MAN Energy Solutions та постачальник обладнання й послуг для гідроелектростанцій Andritz Hydro підписали Меморандум про взаєморозуміння щодо розробки та реалізації проєктів з виробництва «зеленого» водню в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-